JØRGEN LETH TÆT PÅ DØDEN MEN LIVET SKAL LEVES

Jørgen Leth mener livet først og fremmest skal leves

»Jeg går ikke rundt og tænker på døden eller på, hvad der skal ske, når livet er forbi,« fortsætter Jørgen Leth, som frem til midten af august er aktuel med en udstilling om sit liv – ‘Mit navn er Jørgen Leth Art Moves#2’ – hvor han blandt andet udstiller billeder af sin 22-årige haitianske kæreste, som han har fotograferet med en mobiltelefon under kærlighedsakten.

I samværet med kæresten bliver hans begyndende kropslige forfald sat i relief, og selv om det piner hans forfængelighed og ærekærhed, er det samtidig en omstændighed, som han har lært at leve med.

»Jeg kan godt se, at huden er blevet mere løs, men det er ikke faretruende, synes jeg. Min søn, Asger, har vist mig nogle øvelser, jeg kan lave for at få strammet lidt op. Når man har en veninde, er det vigtigt at være i nogenlunde form. Det kræver kærligheden. Men omvendt er jeg, som jeg er. Jeg nyder livet. Det kan ses på min krop. Anderledes kan det ikke være,« siger Jørgen Leth.

via Jørgen Leth: Jeg har planlagt min begravelse – Søndagsavisen.